DESIGN

Budalstolen - tradition applied to modernity (Design: Ole Petter Wullum).

Windsorstolen har eksistert siden 1700-tallet, og ble allerede den gangen fremstilt på en måte som dannet forløperen til det vi i dag kjenner som moderne møbelproduksjon. Produsentene jobbet med et nettverk av spesialiserte leverandører for å oppnå best mulig sluttresultat: Noen leverte dreide ben, andre sto for produksjonen av massive seter, spiler og buer til ryggene. Sammenstilling og finish foregikk hos egne spesialister på disse områdene. 

Dette utgangspunktet har blitt gjenfortolket i et utall varianter - der Budalstolen representerer en norsk variant som har eksistert siden begynnelsen av 1800-talet. På lik linje med Trønderlåna og Selburosa representerer Budalstolen et lokalt uttrykk for den midt-norske kulturarven som igjennom en rekke forandringer har overlevd som identitetsmarkør for regionen.

Ole Petter Wullum har skånsomt revitalisert Budalstolen og designet en moderne variant av denne folkekjære stolen der både materialiteten, finish og komfort er forbedret betraktelig. Stolen har visuellt blitt nettere og mindre i sitt uttrykk ved at sitteflaten er tilført en karakteristisk pentagon-geometri som logisk møter strukturen til ryggen. Totaluttrykket er ryddigere, nettere og mere feminint ved en lavere rygg og enklere benstruktur.   

 Budalstolen AS © 2023 | Powered by Mystore